Ga naar hoofdinhoud

Buurtgezinnen, Home-Start en het Taalhuis van de Bibliotheek slaan de handen (preventief) in één.

Home-Start, Buurtgezinnen en het Taalhuis bundelen de krachten. Met dit mooie initiatief zijn inwoners van Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee op de hoogte van onze projecten en activiteiten in de buurt.Informatie over de Info Uurtjes van Buurtgezinnen, Home-Start en het Taalhuis.

Krijg antwoord op vragen als: “Wie kan mij helpen als dagelijkse problemen me boven het hoofd groeien? Wie helpt mij met tips over taal opvoeden en opgroeien? Waar kan ik andere mensen ontmoeten? En welke activiteiten zijn er voor mij en de kinderen in de buurt?”

Buurtgezinnen biedt steun aan gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen). Zij worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

Home-Start biedt ondersteuning aan gezinnen met inzet van getrainde vrijwilligers. Praktische ondersteuning in de thuissituatie, advies bij alledaagse opvoedvragen, samen ontdekken waar je andere ouders kunt ontmoeten en welke voorzieningen en activiteiten er in jouw buurt zijn.

Het Taalhuis zorgt voor een uitgebreid aanbod op het gebied van taal, rekenen en geld en digitale vaardigheden. Iedereen kan naar het Taalhuis komen.

Back To Top