Skip to content
Taalhuis IJmond is gecertificeerd

Taalhuis IJmond heeft kwaliteit op orde!

Taalhuis IJmond heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Taalhuis IJmond scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft het Taalhuis de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het Taalhuis is erg blij met de uitslag. Martine Porienski-Botman, Coördinator Taalhuis IJmond “Dit resultaat hebben wij met veel organisaties in de IJmond gehaald. Hierdoor kunnen wij de inwoners van de IJmond laten zien dat we, als een gecertificeerde organisatie, de kwaliteit kunnen bieden die nodig is om de (digi)tale vaardigheden te vergroten.”.  Volgens de auditor van CBCT: “Taalhuis IJmond is een grote netwerkorganisatie, waarin goed samengewerkt wordt. De betrokken organisaties werken intensief en eendrachtig samen. De belangrijkste organisaties zijn de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen, de bibliotheken van Velsen en IJmond Noord,, de welzijnsorganisaties Beverwijk, Velsen en METHeemskerk, St. Participatie Anderstaligen en de formele taalaanbieders TopTaal, Inova en Edinova.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Back To Top