Skip to content

Week van lezen en schrijven 2023

Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van lezen en schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in de IJmond is er van alles te beleven.

Verrassingstas
Kom langs bij de deelnemende organisaties en ontvang namens het Taalhuis IJmond een verrassingstas met informatie en uiteraard leesvoer.

Thematafels in de Bibliotheken
In Bibliotheek Velsen en IJmond Noord staat de collectie ‘Lees en Schrijf’ in het zonnetje. Dit zijn boeken om de taal beter te leren, maar ook leesboeken in eenvoudiger Nederlands. Speciaal voor deze week is de collectie aangevuld met nieuwe boeken.

Bibliotheek Velsen
Tijdens de Week van het Lezen en Schrijven start op dinsdag 12 september Bibliotheek Velsen met het taalcafé “Taal & Thee. Je kunt binnenlopen, ontmoet mensen, drinkt een kop koffie of thee met elkaar, en gaat onder deskundige begeleiding in gesprek. Voor iedereen die wil oefenen met het praten en luisteren van de Nederlandse taal. Op dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur om de 2 (oneven) weken. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst. Mail naar: info@bibliotheekvelsen.nl of bel naar 0255-525353.

Bibliotheek IJmond Noord
In vestiging Beverwijk en Heemskerk wordt iedere week voorgelezen aan baby’s, dreumesen en peuters van 0 tot 4 jaar. In de Week van lezen en schrijven staat Dikkie Dik centraal. Tijdens de voorleeshalfuurtjes lezen we dan ook voor uit Dikkie Dik met een vertelkastje, knuffels en uit de leukste boeken. Dinsdag 12 september in Beverwijk en woensdag 13 september in Heemskerk van 11.00 – 11.30 uur.

Yoga & Taal
Bij Welzijn Beverwijk start op maandag 11 september, in de week van lezen en schrijven, met de workshop Yoga & taal waarbij vrouwen gratis op een speelse wijze in aanraking komen met taal.

Week van lezen en schrijven 2023

Back To Top